Present Perfect Simple/Past Simple (deosebiri)

Gramatica engleza iti pune probleme la deosebirea lui Present Perfect Simple si Past Simple? Nu-i nimic, acum ai mai jos tot ce-ti trebuie ca sa le intelegi. Urmareste prezentarea si explicatia:

Click pe Present Perfect Simple vs Past Simple pentru a descarca prezentarea.
Click pe Present Perfect & Past Simple pentru a asculta explicatia.

5 thoughts on “Present Perfect Simple/Past Simple (deosebiri)

  1. Salut, ar fi bine daca ai face si o deosebire intre Present Perfect Simple si Future Simple, deoarece chiar la exemplul cu azi, pot gandi si asa: Eu nu voi termina treaba azi sau Voi vinde multe carti anul acesta. Ceva de genul. Ce fac, cum deosebesc?

    • Nu e nicio legatura intre ele. Present Perfect Simple exprima actiuni trecute, pe cand Future Simple exprima actiuni viitoare. Depinde de tine ca vorbitor ce vrei sa transmiti…

      • Da , insa pot fi asa prop la ex ca: (go) my homework today, unde ar trebuie de ales varianta corecta, care ar putea fi si viitor. In fine, cred ca la asa propozitii se vor adauga ceva propozitii sau indicatori suplimentari care sa precizeze ce sa pun…
        Referitor la timpurile perfecte: aceste timpuri desemneaza actiuni care nici intr-un caz nu se intersecteaza cu momentele sau actiunea mentionate? Adica se petrec cu ceva timp pana la aceste momente sau actiuni, spre deosebire de cele perfecte continuie, care se pot petrece si in aceste momente sau se incheie exact in aceste moment, adica au ceva comun, o anumita unitate de timp?

Leave a Comment