Present Perfect Simple/Past Simple (deosebiri)

Cum deosebesti Present Perfect Simple si Past Simple? Urmareste prezentarea si explicatia (secret revealed inside 🙂 )

 

 

 

12 thoughts on “Present Perfect Simple/Past Simple (deosebiri)

 1. Salut, ar fi bine daca ai face si o deosebire intre Present Perfect Simple si Future Simple, deoarece chiar la exemplul cu azi, pot gandi si asa: Eu nu voi termina treaba azi sau Voi vinde multe carti anul acesta. Ceva de genul. Ce fac, cum deosebesc?

  • Nu e nicio legatura intre ele. Present Perfect Simple exprima actiuni trecute, pe cand Future Simple exprima actiuni viitoare. Depinde de tine ca vorbitor ce vrei sa transmiti…

   • Da , insa pot fi asa prop la ex ca: (go) my homework today, unde ar trebuie de ales varianta corecta, care ar putea fi si viitor. In fine, cred ca la asa propozitii se vor adauga ceva propozitii sau indicatori suplimentari care sa precizeze ce sa pun…
    Referitor la timpurile perfecte: aceste timpuri desemneaza actiuni care nici intr-un caz nu se intersecteaza cu momentele sau actiunea mentionate? Adica se petrec cu ceva timp pana la aceste momente sau actiuni, spre deosebire de cele perfecte continuie, care se pot petrece si in aceste momente sau se incheie exact in aceste moment, adica au ceva comun, o anumita unitate de timp?

 2. Buna ziua!
  Din explicațiile dv am inteles care sunt diferentele intre cele doua timpuri.
  Multumesc f mult.
  O zi linistita sa aveti

 3. Hello!
  Eu nu inteleg de ce a-ti spus ca la Present Perfect Simplu ca actiunea este incadrata intr-un interval de timp? Pentru ca dupa cum vad eu nu este. Nu specifica timpul.
  Multumesc!

Leave a Comment