Test 7

TEST 7

(concordanta timpurilor)

1. The girl was having a bath because her feet ________ dirty.
a) are
b). were
c). will be

2. Even at that time everybody knew that washing hands ________ infectious diseases.
a). prevents
b). prevented
c). had prevented

3. She will call you when she ________ there.
a). will get
b). got
c). gets

4. His friend was just telling him she ___________ that moment.
a). is cooking
b). was cooking
c). cooked

5. He realized that somebody __________ all the cake.
a). is eating
b). has eaten
c). had eaten

6. The food was so great that they were sure it __________ in a few minutes.
a). would be eaten
b). will be eaten
c). would eat

7. Half an hour ago, he promised me he ____________ the book tomorrow.
a). would bring
b). will bring
c). brought

8. They are telling me they have no idea who __________ this system.
a). invented
b). invents
c). invent

9. Did you tell the child that the Earth ____________ around the Sun?
a). rotates
b). rotated
c). rotate

10. I’ll call you as soon as I _______ the results.

a). got

b). will have

c). have

 

Grile

Test 1

  1. He _______  to speak French now if he ______ it when he was in school.

a). would have been able / has studied

b). would be able / has studied

c). would be able / had studied

d). would have been able / had studied

 

  1. They want to know if _____ there before lunch or ______  later on.

a). the guests is / they are

b). are the guests / are they

c). the guest are / they will come

d). the guests will be / they will come

 

  1. It was his birthday ___ that day and many girls were supposed to come ____ his party ____ 8 p.m. because he was one of the most popular boys ____ his high school, but ____ the end only his girlfriend arrived ____ the end of the party.

a). in / to / at / in / at / in

b). in / at / at / from / at / in

c). on / to / at / from / in / at

d). on / to / at / in / in / at

 

  1. The teacher asked them what ________  and how old _______.

a). their names were / they were

b). were their names / were they

c). were their names / they were

d). their names were / were they

 

  1. ______ our hard work, we only succeeded to get the second place, ______ our direct competitors won the trophy.

a). Despite of / whereas

b). In despite of / while

c). In spite / while

d). In spite of / whereas

 

  1. They asked the hostages ___ the bus to get ___ it and get ___ the police cars.

a). from / out of / in

b). in / on / in

c). on / off / in

d). from / off / on

 

  1. When I visited my native town, a new block _______ there.

a). was building

b). was being build

c). was built

d). was being built

 

  1. The young mechanic ________ to repair the car for two days by the time a more experienced mechanic _______.

a). was trying / was called

b). tried / was called

c). had been trying / was called

d). had tried / called

 

Vezi rezolvarea si explicatia in videoclip: