Test 7

TEST 7

(concordanta timpurilor)

1. The girl was having a bath because her feet ________ dirty.
a) are
b). were
c). will be

2. Even at that time everybody knew that washing hands ________ infectious diseases.
a). prevents
b). prevented
c). had prevented

3. She will call you when she ________ there.
a). will get
b). got
c). gets

4. His friend was just telling him she ___________ that moment.
a). is cooking
b). was cooking
c). cooked

5. He realized that somebody __________ all the cake.
a). is eating
b). has eaten
c). had eaten

6. The food was so great that they were sure it __________ in a few minutes.
a). would be eaten
b). will be eaten
c). would eat

7. Half an hour ago, he promised me he ____________ the book tomorrow.
a). would bring
b). will bring
c). brought

8. They are telling me they have no idea who __________ this system.
a). invented
b). invents
c). invent

9. Did you tell the child that the Earth ____________ around the Sun?
a). rotates
b). rotated
c). rotate

10. I’ll call you as soon as I _______ the results.

a). got

b). will have

c). have

 

Vezi rezolvarea in videoclip:

 

 

Test 6

Test 6

  1. On the phone, he told his new team he______________ forward ____________them all.

a). is looking / to seeing

b). looked / to see

c). was looking / to seeing

d). was looking / to see

 

  1. If she had studied Computer Science, she _______     ______ money every month this year.

a). would have earned / many more

b). would earn / many more

c). would have earned / much more

d). would earn / much more

 

  1. Next week we  ___________ the trainees and we already ____________ the practical test for everybody.

a). meet / have scheduled

b). are meeting / have scheduled

c). are meeting / scheduled

d). have met / have scheduled

 

  1. He likes to travel and he has seen places like ____ Philippines, ____ Caribbean, ____Loch Ness, ____ Alps or ___ Mount Everest.

a). – / – / – / – / –

b). the / the / – / the / –

c). the / the / the / the / the

d). the / the / the / the / –

 

  1. I’m a stressful person, _____ I?

a). aren’t

b). don’t

c). am

 

  1. Cu cat devine mai puternic, cu atat poate cara mai multe bagaje grele.

a).  The stronger he becomes, the heavier luggage he can carry.

b). He becomes stronger and he can carry more heavy luggage.

c). He becomes stronger and he can carry heavier luggage.

d). The stronger he becomes, the more heavy luggage he can carry.

 

  1. We have ________that they’ve made _________.

a). evidences / many progresses

b). evidences / much progress

c). evidence / much progress

d). evidence / many progresses

 

  1. Now he’s used _________more vegetables, although he used _________more meat a few years ago.

a). to eating / to eat

b). to eat / to eat

c). to eat / to eating

d). to eating / to eating

 

Vezi rezolvarea in videoclip:

 

 

Test 5

Test 5

 

  1. No item of clothing will be returned without a _________

a). receive

b). recipe

c). receipt

d). receipe

 

  1. The books _________ you saw on the desk are mine.

a). that

b). which

c). whom

d). who

 

  1. He’s going to make a cup of coffee after he ________ and he’ll call her when he __________it.

a). shaves / will finish

b). will shave / will finish

c). will shave / finishes

d). has shaved / finishes

 

  1. “Send me a message if you talk to her!”, Charlie asked his friend.
    Charlie asked his friend ___________________.

a). to send him a message if he talk to her

b). sending him a message if he talk to her

c). to send him a message if he talked to her

d). to sent him a message if he talked to her

 

  1. I ____________ to a party, so I ___________ Saturday night with you.

a). was invited / won’t be able to spend

b). have been invited / won’t be able to spend

c). was invited / can’t spend

d). have invited / can’t spend

 

  1. “Where is my phone?”, my grandpa asked.
    My grandpa wanted to know where ________________.

a). was his phone

b). his phone was

c). is my phone

d). was his phone

 

  1. He was talking to us as if he ___________ our boss.

a). was

b). were

c). has been

d). had been

 

  1. __________ the book before he ________ the film?

a). Had he read / watched

b). He had read / watched

c). Did he read / had watched

d). He read / had watched

 

Vezi rezolvarea si explicatia in videoclip:

Test 4

Test 4

1. You must congratulate yourself ______ the fact that you don’t depend ______ anyone when you go _______ trips that you are keen _________.

a). for / on / in / –

b). for / on / in / –

c). on / on / on / on

d). about / on / to / about

 

2. __________ we arrive ______________ we can have a rest.

a). the sooner / the more quickly

b). sooner / more quickly

c). the more soon / the more quickly

d). the sooner / the more quick

 

3. It was ________ for them to understand because they could ___________ follow the person who was speaking so ________.

a). hardly / hardly / fast

b). hard / hardly / fastly

c). hardly / hard / fast

d). hard / hardly / fast

 

4. The thief _______ to convince the investigator that he ________ anything wrong but the investigator _________ and he __________ a punishment anyway.

a). was trying / had done / thought / wouldn’t receive

b). was trying / hadn’t done / has been thinking / would receive

c). was trying / hadn’t done / thought / would receive

d). was trying / had done / thought / won’t receive

 

5. If it __________winter that time, we _____________the house and now we__________ our time in a modern living room.

a). hadn’t been / would have renovated / ’d spend

b). hadn’t been / would have renovated /’d be spending

c). weren’t / would renovate / ’d spend

d). hadn’t been / would have renovated / ’d have spent

 

6. I remember ________back her book and I also thought about _________some flowers for ___________ the opportunity _________ such a valuable book.

a). brought / buying / having / to read

b). bringing / buying / having / to read

c). to bring / buying / to have / to read

d). bringing / buying / to have / to read

 

7. The essay that _________to the team last week __________ very slowly because some research had to _________ previously.

a). gave / wrote / was done

b). was given / was writing / be done

c). was given / wrote / be done

d). was given / was being written / be done

 

8. They are going to come for a cake, _________?

a). aren’t they?

b). do they?

c). don’t they?

d). are they?

 

Vezi rezolvarea si explicatia in videoclip:

 


 

Test 3

Test 3

1. He’s playing ____ guitar near ____ Danube and he’s telling everybody that ____ people usually listen to them but he likes ____ people who sing with him.

a). the / – / the / the

b). the / the / – / the

c). – / – / the / the

d). the / – / the / –

 

2. The lecturer was speaking __________ but his students thought that _________his voice was, _____ they were.

a). louder and louder / louder / less interested

b). more and more loud / the more loud / the less interested

c). louder and louder / the louder / the less interested

d). more and more louder / louder / less interested

 

3. “Can I have _____ ice cream?” the boy asked. The shop assistant replied that he could have ___ ice cream he wanted.

a). some / any

b). some / some

c). any / any

d). any / some

 

4. He ________ to be sad because his best friend __________ on the stage in a play this Sunday, while he ___________for any role.

a). appears / is appearing / hasn’t chosen

b). is appearing / is appearing / hasn’t been chosen

c). is appearing / is appearing / hasn’t chosen

d). appears / is appearing / hasn’t been chosen

 

5. They _______ tonight by train, but they don’t know yet what time their train _________.

a). are leaving / is leaving

b). are leaving / leave

c). leave / leaves

d). are leaving / leaves

 

6. The manager assistant ___________ emails today. She ____________ only ten although she ___________ since early morning.

a). is sending / has sent / has been working

b). is sending / had sent / has worked

c). is sending / has sent / has worked

d). is sending / had sent / has been working

 

7. What ___________ if we ___________ to her party and we ____________ her?

a). would have she thought / hadn’t gone / hadn’t even called

b). would she have thought / hadn’t gone / didn’t even call

c). would she have thought / didn’t go / didn’t even called

d). would she have thought / hadn’t gone / hadn’t even called

 

8. You __________ bread because I ___________ two loaves.

a). needn’t bought / have already brought

b). needn’t have bought / have already brought

c). didn’t buy / haven’t already bought

d). needn’t have bought / haven’t already brought

 

Vezi rezolvarea si explicatia in videoclip:

 

 
 

Test 2

Test 2

1. She has ____ money, so she can’t buy that ______ coloured dress.

a). little / beautifully

b). few / beautifully

c.) little / beautiful

d). few / beautiful

 

2. The _______ rooms are upstairs, while their ________ room is downstairs.

a). children’s / parent’s

b). children’s / parents’

c) childrens’ / parents’

d). children’ / parents’

 

3. Neither Tom _________ his father __________ coffee.

a). nor / drinks

b). or / drinks

c). nor / drink

d). or / drink

 

4. __________of these two rooms __________ very clean.

a). Neither / is

b). None / is

c). Neither / aren’t

d). None / isn’t

5. While I _________, I ________the flowers that _________wonderful.

a). was walking/ was smelling / were looking

b). walked / smelled / were looking

c). was walking / was smelling / looked

d). walked / was smelling / looked

 

6. When our father was younger, he ______ get tired as quickly as now.

a). didn’t used to

b). used to

c). use to

d). didn’t use to

 

7. Firemen couldn’t put ___ the fire and their house burnt____, but hey had put _____some money and they could put _____with the situation.

a). off / down / back / up

b). out / down / aside / up

c). off / up / back / down

d). out / up / aside / down

 

8. I don’t know where _____ because I _____ her three times this morning and she _______, but I’m not going to call her again since it’s already 2 p.m.

a). is she / called / didn’t answer

b). she is / have called / hasn’t answered

c). is she / have called / hasn’t answered

d). she is / called / didn’t answer

 

Vezi rezolvarea si explicatia in videoclip: